Foto: Freepik | ilustrační fotografie
článek: 3 jednoduché způsoby, jak sterilizovat sklenice před zavařováním
K létu neodmyslitelné patří čerstvé ovoce a zelenina. Mnoho z nás chce alespoň jeho část uchovat i na podzimní a zimní měsíce, a tak z něj připravujeme nejrůznější marmelády, kompoty či jiné zavařeniny. Ať už se rozhodněte pro jakýkoli způsob zavařování, pro to, abyste s jeho výsledky byli spokojeni, je důležité zavařovat v čistých sklenicích. Sterilizované sklenice a víčka jsou totiž nezbytné pro to, aby zavařeniny vydržely tak, jak si představujete. V opačném případě může hrozit to, že vaše snaha, čas i energie, kterou do zavařování věnujete, vyjde naprázdno. Zavařeniny se začnou kvůli nedostatečně vyčištěným sklenicím či víčkům brzy kazit. Jakými způsoby sklenice před použitím snadno a účinně sterilizovat?