Lukáš Hejlík o tom, jaké hodnoty jsou důležité v životě i v bydlení

Lukáše Hejlíka můžete znát z televizních seriálů nebo z divadla, ale jelikož je velkým gastronadšencem, možná vám neunikl jeho blog Gastromapa či organizace ankety Food Blog roku. Navíc je duchovním otcem Gastrokroužků, pořádá večírky a Gastrokroužkům vyšla nedávno kuchařka. Ale jaké je jeho soukromí, respektive bydlení? Říká, že dítě dokonale změní design bytu a jeho obyvatele „hodí do klidu“.

Bydlení před a po

Lukáš jednoznačně upřednostňuje to, s kým bydlí, před tím, jak bydlí. Ale vzájemně se to přeci nevylučuje. On sám začínal bydlet v bytě plném barev a kreativity ještě dávno před tím, než poznal přítelkyni Veroniku a dávno před tím, než by vůbec pomyslel na dítě. S ním se Lukášova, teď už kompletní rodina, probourala do vedlejšího bytu, a teď mají v nájmu byty dva.

Realizovat se a dotvářet jednotný interiér se zatím snaží na chalupě, v pražském bytě se momentálně snaží spíš „přežít“ dětské řádění a často nemístnou kreativitu. Berou ji v klidu, protože byt zatím nemá jednoznačný styl, které by aktivity dítka mohly nabourat. Byt v zásadě zůstává obdobný tomu, jak Lukáš bydlet začal. Hodně barev a hodně věcí. Veronika si zase neodpustí nákup nějakých krásných interiérových doplňků.

Nábytek a doplňky

Lukáš přiznává, že má rád antiky a co víc, na zakázku si nechal udělat divan ve stylu, který mu učaroval při návštěvě Istanbulu. Před sedmi lety byl Lukášův byt asi první, který využíval nyní tak populárního nábytku z palet a tento nábytek v bytě stále je. V tuto chvíli je bydlení do stylu nezařaditelné, ale velmi přátelské, příjemné a útulné. A plné pěkných věcí.

Věci, kam se podíváš

Kdyby měl víc místa a peněz, určitě by Lukáš zvolil oblíbený stylový funkcionalismus. Skvěle by ho prý naplňovalo kombinovat dobové kousky a nové umění. V bytě má Lukáš s Veronikou dva obývací pokoje. Jeden obývák obývají, druhý obývá syn Vojta. Tyto dvě místnosti jsou středem bytu a místem, kde se rodina potkává a tráví společný čas.

Ale ano, občas je potřeba byt trochu doladit a některých věcí se zbavit. Občas tedy udělají na Instagramu bazar a věci pošlou dál, aby potěšily zase někoho jiného. Některé známé osobnosti na interiér svého bytu kladou veliký důraz. Už jenom proto, aby byly považovány za osobnosti, které mají styl. Lukáš může být mnoha lidem bližší přístupem, kdy design začne řešit, až na to bude vhodný čas.

Je opravdu zbytečné nervovat se tím, co dokáží děti s dokonalým interiérem provést a chodit za nimi a pořád uklízet? Inu, někoho to baví a někdo má paní na úklid. Někdo jiný ale raději zvolí klid bez rozčilování se na úkor dokonalosti!

 

Autor: Lenka Svobodová

#kvíz 1 / 1 | Kolik dětí má Lukáš Hejlík?

Kolik dětí má Lukáš Hejlík?

zavřít reklamu