Tito pomocníci by ve vaší kuchyni neměly chybět

Zařídit kuchyň tak, aby vyhovovala náročným potřebám péče o rodinu, není tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. Proto jsme pro vás připravili několik typů, co všechno pro vaření budete potřebovat. A nejen to. Po přípravě jídel přece následuje jeho konzumace a společné stolování.

Začíná se to nábytkem

Základem zařízení kuchyně je kuchyňská linka. Při jejím výběru dodržujte několik zásad:

  • Kuchyňská linka by vám měla poskytnout dostatek prostoru pro přípravu jídel.
  • Měla by být také dostatečně prostorná pro uložení všech věcí, které při vaření potřebujete mít po ruce.
  • Umístění jednotlivých prvků v kuchyni by mělo vyhovovat vašemu způsobu vaření a měly by na sebe vhodně logicky následovat. Ideální je, abyste při vaření nemuseli několikrát křižovat celou kuchyň.
  • Myslete také na dostatečné osvětlení pracovní plochy.

Na stolování vyberte jídelní stůl a židle podle počtu lidí, kteří při něm budou pravidelně jíst. Nevejdou se vám do kuchyně? Na trhu najdete také jídelní soupravy s rohovými lavicemi, které šetří prostor. Pokud míváte často návštěvy, myslete i na ně. Řešením může být například rozkládací jídelní stůl.

Všechno pěkně na svém místě

Znáte to – sáhnete do zásuvky po naběračku a nevíte ji najít. Ale ne proto, že byste ji odložili někam jinam. Jednoduše se při vybírání jiných nástrojů postupně dostala na opačný konec zásuvky. Pro ty, kteří mají raději ve všem přehled, jsou zde praktické organizéry do zásuvek. Systém v potravinové skříni vám zase pomohou vytvořit výsuvné koše. S moderními otočnými systémy budete moci využít naplno i prostor v rohové skříni. Nevešlo se vám vše na poličky a do skříněk? Zkuste využít závěsné systémy. Kromě šetření místem dokáží jedinečným způsobem doplnit design kuchyně.

Náš tip: Hledáte možnost, jak výhodně nakoupit nábytek do kuchyně? Využijte Sconto slevový kód. V obchodě Sconto si vyberete také nábytek a doplňky do ostatních místností a také do zahrady.

Kvalitní pomůcky na vaření a pečení

Rádi připravujete chutná jídla? Pak budete do kuchyně potřebovat také spolehlivou varnou desku, troubu a hrnce, ve kterých se vám jídlo nepřipálí. Samozřejmě, že to není všechno. Pomůcek, které v kuchyni využijete, je opravdu hodně.

Při vaření a pečení se jistě neobejdete bez pánví, pekáčů a plechů na pečení, nožů, nůžek na drůbež či bylinky, vařeček a obraceček. Při přípravě potravin využijete také mlýnky, ořezávátka a protláčadlá. Pro ty hospodyňky, které si potrpí na krásný vzhled moučníků, jsou k dispozici také vykrajovátka, formičky a formy na pečení a zdobičky.

Ve vaší výbavě by neměly chybět ani kuchyňská váha, kuchyňský robot, ruční mixér a misky různých velikostí. Nezapomeňte na nádoby na uskladnění jídla, sítka a cedníky. A to jsme ještě ani zdaleka nedorazily na konec seznamu.

Náš tip: Vše potřebné pro přípravu domácích dobrot naleznete v obchodě Tescoma. Bojíte se, že značková kvalita vás v tomto obchodě vyjde draho? Vůbec nemusíte. Při nákupu na vás čeká výhodná Tescoma sleva.

Při krásně prostřeného stolu chutná více

Je známou pravdou, že jídlo nevnímáme pouze prostřednictvím chuťových buněk na našem jazyku. Jíme přece i očima. Abyste si tedy jídlo dokonale vychutnali, dbejte i na estetickou stránku stolování. Vyberte si hezké talíře, příbory a prostírání, které budou ladit k celkovému designu vaší kuchyně. Na servírování pokrmů si můžete vybrat také servírovací mísy, misky, košíky a stojany na dezerty. K jídlu patří i nápoje – ty budou vypadat mnohem lákavěji, pokud je nabídnete v pěkných džbánech, sklenicích či šálcích.

A nám na závěr nezbývá, jen vám popřát dobrou chuť 🙂

Autor: Katka Procházková
zavřít reklamu