foto: unsplash.com | ilustrační fotografie
článek: Neplýtvejte potravinami a vyhněte se těmto nejčastějším chybám při jejich skladování
Spousta z nás má doma plno ovoce, zeleniny a dalších potravin se snahou začít jíst zdravěji. Bohužel – dříve, než potraviny stihnete zpracovat, se zkazí. A proč? Velmi často je na vině jejich nesprávné skladování. I proto vám dnes řekneme, co do lednice patří a co byste měli skladovat raději jinde.
Ještě před tím, než vám řekneme, co přesně byste ve své lednici skladovat měli, vám sdělíme jedno zlaté pravidlo. Ať už v lednici skladujete jakékoliv ovoce nebo zeleninu, rozhodně jej před vložením do lednice neomývejte. To samé platí také u vajíček. Potraviny mají svoji ochrannou vrstvu, kterou voda poškodí a poté vám před jejich předčasným zkažením nepomůže vůbec nic.
Čtěte také: Proč byste si měli pořídit sprchu s odtokovým žlabem?
Jak ovoce, tak i zeleninu kupujte co nejvíce čerstvé, klidně i se stopkou nebo kořeny. Pokud si nejste jisti tím, jak danou zeleninu či ovoce skladovat, často se stačí podívat na obal, kde tyto informace najdete. Něco se hodí do lednice, něco zase do spíže, některé kusy musíte nechat dozrát třeba v kuchyni.