Nudná kancelář dostala druhou šanci. Podívejte se, jak proměna dopadla

Spousta z nás dělá ve svých domovech úpravy, které jsou sice praktické, ale taky velmi nudné. Stejně působil i tento dům, který se prezentoval jako „pěkně vybavený“ a „nadčasový“. Ve výsledku se však jednalo o dům, který byl zařízen bez špetky nápadu, což se Megan a jejímu manželovi, kteří miluji eklektický styl z poloviny století až do osmdesátých let smíchaný s odvážným designem a moderními detaily, nelíbil. A proto se rozhodli prostor změnit!

Dříve byla v pokoji jen postel se stolem

Byla to právě letošní pandemie, co se stalo tím, co Megan „nakoplo“ ke změně. Místo toho, aby trávila pět až devět hodin prací v nepříjemném a neosobním prostoru, chtěla něco, kde by se cítila příjemně a byla zde plná inspirace. V dřívějších časech žena využívala svoji domácí kancelář nanejvýš jednou až dvakrát týdně, jinak zde bylo kromě stolu jen lehátko pro hosty. S ohledem na současnou situaci však začala Megan mnohem více pracovat z domova a rozhodla se, že si tento prostor upraví podle sebe, aby se zde mohla svojí práci věnovat naplno.

Žena upravila stěny i podlahu

Jako první začala s odstraněním původní výmalby, kterou bylo třeba kompletně celou přebrousit. Poté se mohla pustit do malování, kdy stěny oživila růžovou barvou. Ve chvíli, kdy bylo hotovo, Megan odstranila z místnosti nevzhledný chlupatý béžový koberec – a plochu vyrovnala s pomocí betonu.  Poté podlahu natřela na zelenou barvou, kdy použila barvu přímo určenou na malování betonových povrchů. Starý stropní ventilátor byl nahrazen zářivým bílým.

Čtěte také: Zrcadla v interiéru nesmí chybět. Jak je však správně rozmístit, aby interiér prosvětlila a zvětšila

Čas na nákup zařízení

Co se týče vybavení prostoru nábytkem, začala Megan u pohovky ve vintage stylu, kterou již vlastnila před samotnou renovací. Dále pořídila koberec ve vínové barvě, skleněný konferenční stolek, psací stůl, ale také osvětlení.  Jako oživení přidala také několik obrázků. Vzhledem k tomu, že se kancelář nachází v domě, kde Megan se svým manželem normálně žije, chtěla, aby prostor odrážel to, jaká je. Nechybí zde ani gramofon a několik zelených rostlin dodávajících prostoru na ještě příjemnější atmosféře. Celkové úpravy zabraly ženě asi čtyři týdny. 

zdroj: Instagram/mid_centurymillennial

Autor: Nikola Zatloukalová
ZAVŘÍT