Rodinný dům, který vám může připomínat stodolu, je dokonalý

Každý někdy měl svůj „americký sen“. Ten se však liší člověk od člověka, protože každý z nás touží po něčem naprosto jiném. V jednom se však shodneme všichni – chceme bydlet v takovém domě či bytu, který nám splní všechna naše tajná přání. Majitelé domu, na který se spolu dnes podíváme, toužili po bydlení, které bude nejen útulné, ale také ohleduplné k životnímu prostředí.

Jednoho dne se Jessica se svým manželem Yiannim a svými dvěma dětmi vydali po túru po oblasti ostrova Sauvie v Oregonu. Zde se absolutně zamilovali do okolní krajiny. Avšak domy, které zde stály, byly až příliš velké a jejich ceny ještě vyšší. Po prohledání celé oblasti však narazili na malý domek, který ostatní považovali za chatrč. V domě se vystřídala spousta lidí – od lodního dělníka přes automechanika, v jednu dobu se zde dokonce chovaly husy.

Manželé při rekonstrukci věděli, co dělají

Naštěstí je Jessica interiérovou designérkou a její manžel je architektem, takže si tuto na první pohled chatrč mohli přetvořit k obrazu svému. Ačkoliv byl původní dům ve špatném stavu, manželé v něm viděli velký potenciál. A tak se oba pustili do rekonstrukce, která se opravdu povedla. A jedna z nejoblíbenějších věcí na tomto domě podle Jessicy? Střecha pokrytá mechem. Díky tomuto mechu a kapradinám, které pochází z řeky Columbia, je dům skvěle izolovaný.

Dům, který by potěšil spoustu z nás

Při pohledu na dům zvenku si můžete povšimnout, jak působí nejen roztomile, ale i pohodově a současně moderně. Je jako dělaný na titulní stranu nejednoho časopisu o bydlení. Jednou z nejdůležitějších částí tohoto domu je kuchyně, kde Jessica naplno uplatnila svoje dovednosti z oblasti interiérového designu. Naproti kuchyni se nachází prostorný obývací pokoj, kde najdeme regály, které jsou plné knih. Majitelé domu, ale i jejich děti tak mají o zábavu postaráno.

autor: Yianni Doulis

Ložnice i dětský pokoj jsou malé, ale účelné

Děti spolu sdílejí jeden dětský pokoj, ve kterém mají vestavěné palandy. Pokoj je vyveden v bílé barvě, která se opakuje v interiéru celého domu. Ložnice rodičů je umístěna v podkroví, jde o prostor, kde si mohou odpočinout po náročném dni.

autor: Yianni Doulis
autor: Yianni Doulis

Dům je sám o sobě opravdu malý. Zabírá pouze 164 metrů čtverečních, i proto majitelé dbali na to, aby byl v domě dostatek oken, která dům opticky zvětší a prosvětlí jej. Oba manželé přiznávají, že jejich bydlení nemusí být zcela dokonalé, ale i tak je takové, jak si sami vysnili. Nepatří k těm, co by museli bydlet v obrovském domě k tomu, aby byli šťastní. Od rekonstrukce se v domě stihla připravit i narozeninová oslava pro syna majitelů domu. Kvůli nedostatku úložných prostor oslava proběhla bez dárků, jeden však chlapec dostal. Dostal krásný luk a šípy, se kterými si dokáže vyhrát i několik hodin.

Autor: Nikola Zatloukalová
ZAVŘÍT