Jeďte na dovolenou s klidem. Nepodceňujte zabezpečení domu.

Kdo se těší na dovolenou více – my nebo lupiči? To je hodně zajímavá otázka! Ale nemějte obavy, se správným zabezpečením vašeho majetku se nebudete více bát odjet i na delší dovolenou. Vždy totiž budete vědět, že se vrátíte do stejně vybaveného domu, jaký jste před časem opustili. Inspirujte se v tom, na co byste měli před odjezdem myslet.

Kování

Jste si jisti, že zámky na kování u vašich dveří jsou opravdu bezpečné? Není proto lepší investovat do pořádného zabezpečení v podobě bezpečnostních zámků? Popřípadě alespoň přídavný zámek na dveře není nikdy špatný nápad. Nebojte se této investice – vždyť váš majetek za to přeci stojí! A v případě, že se z dovolené vrátíte do prázdného domu, vás čeká investice mnohem větší – a to do nákupu všeho, o co jste přišli.

Garáž

Dejte velký pozor na zabezpečení své garáže a buďte o krok před případným zlodějem – co když se do té garáže přece jen dostane? Nezapomeňte tedy pořádně zamknout garážový vchod do domu, popřípadě schovejte z garáže všechny žebříky či nářadí, které by mohlo zloději sloužit k proniknutí do vašeho domu.

Dveře

Určitě není na škodu mít dům ochráněn bezpečnostními dveřmi, které mají silnou konstrukci, jež brání násilnému vniku do domu a zároveň také slouží jako protipožární ochrana. Už pohled na tyto masivní dveře každého alespoň trochu znalého zloděje odradí. Takové dveře nemají jen „odpuzující“ funkci, ale také vám například zabrání unikání tepla v zimním období a tím zároveň ušetříte na energiích. Takže nepřemýšlejte a pořiďte!

Alarmy

Jedna z nejdůležitějších možností zabezpečení vašeho domu. Všemožné alarmy či bezpečnostní kamery bezpečně odradí potencionálního zloděje ještě před tím, než by se vůbec do vašeho domu pokusil vniknout. Ano, je pravdou, že se jedná o docela nákladnou záležitost, ale kdo říká, že musí být tyto kamery pravé? Můžete na svůj dům namontovat třeba jen maketu kamerového zařízení jako varování pro všechny potencionální lupiče. Nikdo přece nemusí vědět, že se nejedná o opravdovou kameru.

Okna

Je bezpečnější, když si na svá okna pořídíte speciální fólii odolnou proti rozbití. Hlavně nezapomeňte okna zavřít před tím, než na dovolenou odcestujete.

Sklep

Zloději jsou zvyklí dostat se do domu i sklepním okýnkem. Nejúčinnější možnost zabezpečení vašeho sklepa, je opatřit okýnka mřížemi.

Nejdůležitější, když odjíždíte na delší dobu, je, aby nebylo na první pohled znát, že je dům opuštěný. Domluvte se se svými sousedy, aby vám vybírali poštu či chodili zalévat květiny nebo se postarat o vaše domácí mazlíčky. Tak dáte okolí najevo, že se v domě pořád něco děje a snížíte tím riziko nečekané návštěvy.

Autor: Lenka Svobodová
zavřít reklamu