Pár jednoduchých triků, které vám usnadní život s domácím mazlíčkem. A doma zůstane čisto!

Bydlíte s domácím mazlíčkem? Nebo si ho plánujete pořídit? Zejména pes potřebuje téměř tolik péče, jako novorozené dítě. Ale zatímco dítě vyroste a začne se starat samo o sebe, o pejska budete muset pečovat dál vy. Váš domov musí být dostatečně ochráněn před různými psími rozmary, ale i věcmi, za které pes nemůže, jako je například línání srsti nebo blechy. Poradíme vám, jak si život s pejskem co nejvíce usnadnit.

Repelent proti blechám

Odpuzovač blech si můžete vyrobit sami. Stačí cedrový nebo levandulový éterický olej promíchat s trochou vody. Tekutinou pak ošetřete pelíšek psa a obojek, aby na procházce blechy nechytil. Nebo si můžete připravit sprej tak, že smícháte šálek jablečného octa, 1 litr vody a 2 až 3 kapky cedrového či levandulového éterického oleje. Pak opět postříkejte pelíšek psa i samotného pejska, dejte ale pozor, aby se tekutina nedostala do očí a uší psa.

Odstranění chlupů

Koberce a čalounění jsou pro psí chlupy ty nejlepší magnety. Na efektivní odstranění chlupů se doporučuje použít stěrku nebo ještě lépe vlhkou gumovou rukavici. Vysavač na psí chlupy účinný není, lepší je váleček na chlupy, ale nejlepší zůstává gumový předmět, který dokáže nashromáždit největší množství chlupů. Nebo se nabízí vyměnit koberce za jiný typ podlahy.

Skvrny či moč

Jestliže vám opravdu leží na srdci zdraví psa, nepoužívejte žádné drastické chemikálie. Pokud měl váš psík „nehodu“ na koberci, použijte bílý ocet a jedlou sodu. Ocet nalijte na skvrnu, nechejte ji pořádně prosáknout, a potom na ni nasypejte 1 až 2 polévkové lžíce jedlé sody (záleží na velikosti skvrny). Nechte působit alespoň po dobu jednoho dne. Ošetřenou skvrnu zakryjte miskou nebo jiným předmětem, abyste na ni nestoupali. Další den sodu vysajte. Tak se zbavíte zápachu i nažloutlé barvy.

Máte-li psa dobře vycvičeného, měla by být vaše domácnost a předměty v ní v dostatečném bezpečí a měl by být zajištěn co nejmenší štěkot a vytí. Pokud budete mít doma čisto a sousedy nebude rušit hluk, můžete se svým mazlíčkem bydlet kdekoliv!

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu