Hlasoví asistenti mohou spravovat hned několik inteligentních domácích zařízení. Ovládejte svůj domov pomocí rozpoznávání hlasu!

Hlasoví asistenti mohou ovládat hned několik inteligentních domácích zařízení. V roce 2014 vstoupila firma Amazon jako první na trh s hlasovým ovládáním inteligentní domácnosti. Nyní neustále rozšiřuje a vylepšuje řadu inteligentních reproduktorů Echo a Alexa. Hlasové ovládání se stalo „hlavním proudem“ v ovládání domácnosti. Pro vypínání světel až po otevírání dveří můžete využít téměř jakékoli zařízení s vaším inteligentním hands-free s dnešními inteligentními reproduktory.

Amazon Echo

Průkopník hlasově aktivovaných inteligentních reproduktorů stále vede nad konkurencí. Druhá generace systémů Echo je skvělým způsobem, jak svůj domov ovládat. Ačkoli samotný reproduktor nemusí být dostatečně silný, aby fungoval jako vaše primární zařízení pro poslech, kvalita zvuku je působivá. Kontrolu nad streamováním hudby převezmete pomocí hlasových příkazů a zařízení Alexa. Inteligence Alexy je tak vysoká, že si zvykne na vaše řečové vzorce a chování.

Pokud máte doma další kompatibilní inteligentní zařízení, můžete díky Alexy ovládat termostaty, světla či garážová vrata. Alexa vás slyší ze všech úhlů, a to díky 7 mikrofonům, schopnosti potlačit hluk a rozpoznávat na dálku.

Google asistent

Google nabízí pomocníka pro hlasové ovládání mnoha oblastí vašeho chytrého domova. Hlasem můžete ovládat světla, vypínače i další zařízení. Díky integraci s Chomecastem budete moci streamovat různá média pouze prostřednictvím hlasu. Kromě toho můžete získat pomoc s plánováním a správou domácnosti. Asistent Google je pravděpodobně lepší než Alexa a software Siri ve schopnosti reagovat na jakékoli konverzační příkazy, takže dosáhnete přirozeného zážitku.

Apple HomePod

Jelikož Apple HomePod také využívá systému Siri, není nejlevnějším hlasovým asistentem, ale získáte s ním inteligentní domácí rozbočovač, digitálního sluhu a vynikající reproduktory v jednom. Pokud chcete ovládat svůj domov pomocí hlasového rozpoznávání, hodně záleží na systémech, do kterých jste již investovali, od smartphonu až po chytré domácí spotřebiče a zařízení. Protože je Apple systém o dost finančně náročnější, svou volbu pečlivě zvažte a získejte všechny důležité informace.

Verdikt

Google vám poskytuje velmi flexibilního pomocníka a k tomu všechny výhody obrovského systému Google. Zatímco s Apple HomePod získáte nesporně skvělý reproduktor, pokud je vaším hlavním cílem ovládání chytrého domu pomocí hlasových příkazů, možná to pro vás není ta správná volba. Než se rozhodnete, věnujte čas analýze vašich potřeb, a potom už bude jasné, který z těchto inteligentních reproduktorů, pokud vůbec, si zaslouží místo ve vašem užším seznamu.

A pokud stále nejste přesvědčeni o nejlepším výběru, můžete místo toho zvážit Insteon nebo Samsung…

Autor: Martin Liška
zavřít reklamu