Vánoční ozdoby zaplňují obchody, všude jsou stánky s vánočními dekoracemi. Dá se na nich ušetřit?

Vánoční sezóna je nezvratně tady! Ozdoby vidíte všude po městech, ve výlohách obchodů, stánky s vánočními dekoracemi či dárky najdete na každém rohu. Finanční záležitosti získávají na důležitosti, nákupy dárků pro blízké nejsou levnou záležitostí. Výzdoba a dekorace se mohou pěkně prodražit, zejména pokud máte děti. Ale můžete být důvtipní a ušetřit, kde se dá. Třeba právě na vánočních ozdobách. Zkuste naše tipy!

Nakupujte chytře

Nakupujte online. Pokud uvidíte něco, co se vám zalíbí, mrkněte také na internet. Možná tam vybranou věc najdete a mnohem levnější. Při nákupu dekorace se ujistěte, že jste navštívili více obchodů. Vánoční dekorace jsou sortiment, který se výborně prodává a ve špičkovém obchodním domě nebo shopping centru bude vše o dost dražší. Před Štědrým dnem cena dekorací drasticky klesá, a vy se můžete skvěle připravit na příští rok.

Buďte kreativní a vyrábějte

Probuďte svou kreativitu a zkuste letos způsob „udělej si sám“. Pobavíte sebe i děti, pokud je k výrobě přizvete. Mnoho inspirace najdete na různých webech, ale existují i časopisy tištěné, kde máte rovnou k dispozici nejrůznější šablony pro výrobu.

Objevte, co už máte

Věřte, že budete překvapeni tím, co doma najdete z předešlých Vánoc. Recyklujte nalezené a výzdoba bude stejně pěkná, jen zadarmo. Některé věci bude možná potřeba trochu upravit či opravit, ale to není žádný problém, že? Použijte třpytky, kovové barvy, šišky a jiné ozdoby, které nabízí příroda, a máte krásné a nové dekorace. A vánoční věnec? Stačí korpus ozdobený přírodními materiály, svíčky a pár papírových hvězdiček, které nabarvíte a přetřete třpytkami!

Kreativitě se meze nekladou. Utratit lze opravdu pouze za svíčky, barevný papír, lepidlo, trochu barev a nějaké stužky například s vánočním motivem. Uvidíte, co všechno dokážete vykouzlit!

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu