Dokonalá multimediální místnost není jen o namontování masivní televize na zeď. Nechte se inspirovat pár nápady

Klíčovou částí prostoru mediální místnosti je sice na zeď namontovaná masivní televize, ale jde o víc. Na rozdíl od domácího kina je mediální místnost navržena jako víceúčelový prostor. Neměly by tu chybět útulná zákoutí, další špičkové technologie a jejich užitečné zábavné funkce. V článku se dozvíte, jak si v domě vytvořit útulný a všestranný úkryt v podobě mediální místnosti.

Dokonale dimenzovaná obrazovka

Větší obrazovka se může zdát na první pohled lepší, ale klíčové je vybrat velikost televize, která bude optimální pro vaši sledovací vzdálenost. Jestliže chcete zjistit, jak velký by měl váš televizor být, změřte, kolik palců je váš současný televizor od místa, kde sedíte při jeho sledování. Vydělte toto číslo 1,5 až 2,5 a tak zjistíte, kolik palců by měl váš televizor mít diagonálně. Vhodné je televizi namontovat na zeď namísto použití televizního stojanu, protože tak získáte větší pozorovací vzdálenost.

Velký a pohodlný gauč

Měkký gauč, ve kterém se budete cítit jako v peřince, z něhož vás ovšem nebudou bolet záda, je dalším naprosto nezbytným vybavením. Ponořte se do ní při svém filmovém maratonu a možná se vám vůbec nebude chtít vstávat! Prostor gauče musí být dostatečně velký i pro natažení nohou a pro sledování televize s celou rodinou!

Zatemnění

Sledování filmů bude mnohem příjemnější, pokud si pořídíte zatemňovací techniku. Pak si teprve vychutnáte ten správný luxus, kdy obrazovka nebude oslněna a vy si vychutnáte jasný a zářivý obraz.

Bar a vestavěná lednička

To už je doplněk pro skutečné fajnšmekry nebo pro časté příležitosti, kdy sledujete televizi s přáteli. To, že nemusíte neustále běhat do lednice v kuchyni, ocení zejména muži a jejich kamarádi při sledování sportovních utkání.

Stolní hry

Vintage stolní hry dodají mediální místnosti další zábavný rozměr. Nejen, že si s rodinou můžete zahrát a užít si spoustu legrace, právě tento retro prvek oceníte jako designový klenot!

Elegantní mediální konzole

Jelikož systémy videoher, kabelové skříňky a různé dálkové ovladače kazí vzhled relaxační místnosti, skryjte vše pomocí mediální konzole se skříňovými dvířky. Je to také ideální místo pro zvukovou lištu, takže snadno vytvoříte podmanivý a vysoce kvalitní zvuk zapnutého reproduktorového systému s pouze jedním efektivním zařízením.

Sami si můžete vymyslet a zakoupit i další vychytávky, třeba dekorativní přikrývky, které kromě své hlavní funkce přidají do prostoru teplý a útulný nádech. Zkrátka mediální místnost není jen o vysoce kvalitních technologických zařízeních, ale též o maximálním pohodlí a skvělém pocitu!

Autor: Karel Mareš
zavřít reklamu