Domov, který nerozeznáte od okolní krajiny. Z venku zelený, zevnitř prosklený a nabízející veškerý moderní komfort. Podívejte se blíž!

Dům je postaven v odlehlé přírodní scenérii, se kterou zcela splývá svou svěží zelenou střechou. Stěny jsou průhledné, a tak příroda může i dovnitř do domu. Jedinečný dům inspiroval místní charakter přírody a přírodních divů, do kterých majitelé nechtěli svou stavbou příliš zasahovat. Naopak. Dům splývá s přírodou a díky proskleným plochám splývá také příroda s domem.

Green Line

Rezidence je pojmenována Green Line neboli Zelená čára podle své architektonické podoby. Je jen mírně nad zemí, kde vytváří jakousi přírodní vlnu, vstup do domu či garážová vrata jsou pečlivě skryta před zraky případných pozorovatelů. Pocit soukromí zase zajišťují zatahovatelné závěsy, které sahají od stropu až po podlahu.

Detaily dřevěných lamel, které vedou pod štítem, odkazují na tradiční varmsko-mazurské chaty. Ty jsou zdobeny dřevěnými deskami uspořádanými v různých vzorcích a chrání před silným větrem. Tam, kde se střecha ohýbá a ustupuje krajině, odhaluje strukturu betonu a skla. Jednoduchá železobetonová deska je umístěna na systému sloupů, které poskytují oporu obytným prostorám domu. Svislý světlík otevírá vnitřek horního patra okolnímu prostředí.

Interiéry

Nízko položená horizontální podoba domu poskytuje pocit roztomilosti v okolní rozlehlé krajině. V přízemí najdete otevřený obývací prostor, pokoje leží v patře nad ním. Skleněné stěny jsou zárukou co největšího využití přirozeného denního světla stejně tak, jako nádherného výhledu na krajinu v nejvíc používaných prostorách. Krásně působí velká schodiště, která připomínají monumentální venkovní veřejné prostory.

Hlavní obytné prostory obklopují vnitřní nádvoří. Výborným architektonickým nápadem jsou kamenné schody spojující místnosti v patře s obytným prostorem v přízemí. Hlavně pro milovníky přírody je tento dům jako sen!

Autor: Lenka Svobodová
zavřít reklamu