Vánoční stromek a malé děti nebo domácí mazlíčci. Jak před nimi stromeček ochránit? Inspirujte se

Milujete své chlupáče, ale zároveň i vánoční stromeček? Je to trochu problém, protože stromek přitahuje domácí mazlíčky a malé děti jako magnet. Tím pádem hrozí stromečku a ozdobám na něm velké nebezpečí. Lidé jsou ale schopni poradit si snad v jakékoli situaci. Máte-li stejný problém, inspirujte se našimi, mnohdy bláznivými, nápady.

Obvyklá řešení

Existují spreje, které odpuzují domácí živočichy, a když je na stromek pořádně nastříkáte, ani se ho nedotknou. Obvyklé je udělat kolem stromečku plot. Může být z drátěného pletiva, ale pěknější je z natřených dřevěných latěk. Samozřejmě můžete stromek postavit na nějaký kus nábytku, doporučujeme takový, kde je hodně skleněných ploch, aby mazlíčci moc nepoškrábali dřevo. Také lze ořezat pár spodních větví a na ty dole pak zavěsit kus látky. Tady ale hrozí převrhnutí stromku.

Stromek na stropě?

Je to tak. Stromeček můžete úplně obrátit a místo podlahy použít strop. Jen je trochu problém, kde sehnat vánoční ozdoby takové, aby držely ve směru stromku, tedy vzhůru. Nevadí, možná kuličky a řetězy, které budou naopak, zvýší jedinečnost i krásu vánoční výzdoby. Stromek na stropě, zavěšený nikoli naopak, ale za špičku, je tradiční zvyk na Slovensku!

Stromek na zdi

Další vychytávkou, kterou lidé využívají, je polovina stromku přilepená ke zdi. Ozdoby sice neochráníte před silou vrtícího se ocasu nějakého většího psíka nebo před šplhající kočkou, ale alespoň nehrozí riziko, že se stromek skácí. Hodí se také v případě, že máte doma málo prostoru. Oříznutý stromek lze upevnit i do rohu místnosti.

Stromečky ze světýlek

Někdo se se situací dokonce vypořádá tak, že místo stromečku použije na stěnu jen pár větví a tvar stromku dotvoří světelnými řetězy. Nebo můžete použít místo větviček huňatý zelený řetěz a spolu se světýlky opět vytvořit požadovaný tvar.

Něco extra

Pokud vezmete velkou figurínu, jaké se dávají za výlohy obchodů, můžete jako stromeček použít zdobnou sukni, kterou kolem pasu figuríny vytvoříte. Je to jako normální vánoční stromek, jen místo ozdobné špičky na vrcholku je zbytek panenky. Dokonce se stalo, že si kočka panenku oblíbila, protože uznala, že jde o člověka, a tím pádem jejího přítele. O Vánocích spí vedle figuríny-stromečku na polštáři.

Další speciality

Jestliže chcete, aby si Vánoce užily i vaše kočky, naskládejte zelené prolézačky a pelíšky do tvaru stromečku a ty pak ozdobte. Krásný způsob je zavěšení světýlek z různých míst na stropě tak, aby vytvořila tvar stromku. Specialitou ovšem je, pokud se někdo z rodiny za stromeček převlékne! Je to sice krátkodobé řešení, ale můžete se střídat a hrát stromek třeba jen hodinu večer.

Možná vás napadne i něco dalšího, ale možná se námi letos necháte inspirovat. S vašimi mazlíčky si užijete krásné Vánoce, pěkně v klidu a bez nehod!

Autor: Lenka Svobodová
zavřít reklamu