Veletrh CES je největší každoroční událost v oblasti spotřební elektroniky a IT. Jaká nejbizarnější chytrá zařízení pro vaši domácnost představil?

Největší celosvětová přehlídka spotřební elektroniky probíhá každoročně v Las Vegas. Už je opět tady, a pokud jde o podivné inteligentní domácí aplikace, CES 2020 rozhodně nebyl zklamáním. I letos zde byly představeny nejžhavější novinky pro váš chytrý domov. A jaké byly ty nejbizarnější miniaplikace?

Charmin’s RollBot vám pomůže na WC

Pravděpodobně se vám v životě alespoň jednou stalo, že jste byli na WC a došel vám toaletní papír. Místo toho, abyste běželi do skříně a modlili se, aby vás nikdo neviděl s kalhotami dole, může nový Charmin RollBot vytáhnout roli toaletního papíru za vás. Připojíte se k pomocí Bluetooth a poté svoláte k telefonu Butlera TP (ano, Charmin ví, že tam už s telefonem sedíte).

Posuvník omáčky

Chtěli jste někdy přesunout trochu kečupu z jednoho talíře na druhý bez toho, abyste si udělali fleky na stole? Tvůrci Sauce Slider pro vás připravili řešení! Přístroj umí přemísťovat omáčky z jednoho místa na jiné dokonce tak, že se tvar omáčky neporuší.

Julia kuchyňský robot

Možná jste někdy snili o tom, že budete mít robota, který umí vařit a mýt nádobí. Julia se vašemu snu blíží. Tento robot společnosti CookingPal může vážit jídlo pomocí vestavěné stupnice, nasekat jej, umíchat, rozšlehat, emulgovat, roštovat či vařit na páře. Když je hotovo, vše dokonce umyje.

Malý Qoobo

Jde o podivný vynález, ovšem s úžasným nápadem. Malý Qoobo od Yukai Engineering je bezhlavý kočičí robot, který je měkký, stlačitelný a při pohlazení se otřese. Byl vytvořen jako uklidňující a objímající společník pro ty, kteří nemohou mít domácí mazlíčky. Je skvělým a užitečným doplňkem pro pečovatelské domovy a podobná zařízení.

Bocco Emo

Bocco Emo vyrobila opět společnost Yukai Engineering. Jde v podstatě o malou hračku, která má být přítelem a společníkem. Dostanete kamaráda, který vypadá jako malý sněhulák a jmenuje se Bocco. Vašim živým přátelům může posílat hlasové a textové zprávy, sdělit vám informace o počasí, ovládat inteligentní zařízení v domácnosti a mluvit s vámi jako starý kamarád.

Lumi

Lumi od společnosti Pampers Connected Care System je monitorovací systém pro děti. Obsahuje senzor, který se připevňuje k dětské plence a pracuje ve spojení s inteligentní kamerou pro sledování spánkových návyků. Také rodiče upozorní na znečištění pleny. Přidání tlačítka do plenky vašeho dítěte se zdá divné, ale pokud vám to pomůže udržet děťátko v suchu a bezpečí, vyplatí se to.

Tak jakého pomocníka si letos pořídíte?

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu