Ohlédnutí za veletrhem spotřební elektroniky a IT (CES) 2020. Jaké nejlepší produkty pro inteligentní domácnosti zde byly představeny?

CES je největším celosvětovým veletrhem spotřební elektroniky a IT. Rok 2020 přinesl zajímavé produkty, a to nejen v podobě výstřelků, jako jsou malí roboti pro všechny možné účely, ale také zcela praktické novinky pro vaši chytrou domácnost. Představíme vám alespoň některé z nich.

Kwikset Halo Touch: Inteligentní zámek se snímačem otisků prstů

Použít otisky prstů k odemčení předních dveří vašeho domu či bytu není nereálné. Dostupné systémy jsou však drahé a pravděpodobně by vyžadovaly, abyste si ještě k nim pořídili někoho, kdo vám je nainstaluje. Inteligentní zámek Kwikset Halo Touch řeší oba tyto problémy. Halo Touch seženete za necelých 6.000 korun, takže není o nic dražší než průměrný chytrý zámek, a jeho instalaci zvládne asi každý.

Vyzváněcí inteligentní LED žárovky: Víc než jen inteligentní žárovka

Na první pohled je inteligentní žárovka společnosti Ring naprosto nezajímavá. Existuje však jedna funkce, která odlišuje inteligentní žárovkyod ostatních – a to je bezproblémová integrace s různými bezpečnostními produkty Ring. Můžete například připojit žárovky k systému, a poté naprogramovat světla tak, aby se rozsvítila, když jedna z vašich kamer Ring detekuje pohyb.

Inteligentní LED žárovky si budete moci zakoupit od 1. dubna 2020!

Panasonic Home Hawk Floor: Bezpečnostní kamera v lampě

Mnoho uživatelů zjistilo, že bez bezpečnostních kamer v domácnosti jsou nervózní. Bezpečnostní kamery mohou být různé. Pokud se podíváte na modely Home Hawk Floor, asi se vám bude zdát, že jde o obyčejné lampy, stejné jako se prodávají v IKEA. Rozdíl je v tom, že tyto lampy obsahují kamery s rozlišením 1080 p a s barevným nočním viděním, videozáznamem, který se aktivuje pohybem, a dalšími skvělými funkcemi.

Yale Smart Cabinet Lock: Jednoduchý a užitečný

Tento malý a snadno instalovatelný produkt přemění jakoukoli skříň, zásuvku nebo jiný domácí úložný systém na inteligentní úložiště. Vše, co musíte udělat, je nainstalovat inteligentní zámek, a poté jej synchronizovat s Wi-Fi mostem. Chraňte své cennosti ve skříních s tímto malým inteligentním zařízením! Nebo jej využijte k ochraně věcí před malými dětmi.

Knectek Townew: Odpadkový koš, který vám dá včas vědět

Technicky není Knectek Townew chytrým domácím produktem, protože se nepřipojuje k internetu ani nemluví s jiným chytrým domácím zařízením. Jde ale o senzační vychytávku, o které je dobré vědět. Townew je malá popelnice, která utěsňuje a vyměňuje vložku, když je to potřeba. Jakmile se vložka naplní do stanovené míry, Townew automaticky uzavře sáček a vyklopí víko, což vám dá vědět, že ho musíte vynést. Jakmile to uděláte, umístí novou vložku a víko zase zavře!

Kohler Moxie Voice: Inteligentní sprchová hlavice reproduktoru

Zpívání ve sprše je tradicí. Poslouchání hudby ve sprše je ale trochu složitější. Určitě existuje spousta nepromokavých reproduktorů Bluetooth, ale k jejich ovládání musíte používat ruce. Kohler Moxie Voice je špičková sprchová hlavice, která obsahuje inteligentní reproduktor. Je snadné vložit reproduktor do sprchové hlavice nebo jej vyjmout, když ho chcete použít pro jiné účely.

Inteligentní zámky, spínače a přepínače, inovace v oblasti chytrých světel i bezpečnostních zařízení, vše se rychle vyvíjí a nové možnosti se nabízejí! Naše tipy jsou jen základní inspirací…

Autor: Karel Mareš
zavřít reklamu