Designéři sdílejí své oblíbené kuchyňské trendy pro rok 2020. Nechte se inspirovat

Design se vyvíjí a každoročně přichází s nějakými změnami. Ano, často jde o návrat k prvkům, které zde byly už v minulosti, ale některé nápady jsou zcela nové a originální. Pojďte se podívat na trendy, které se tentokrát týkají kuchyní. Jaké budou kuchyně v letošním roce?

Netradiční materiály

„Konec roku 2010 viděl, jak majitelé domů experimentují s neobvyklými kuchyňskými materiály. A můžeme očekávat, že v tomto desetiletí uvidíme ještě mnohem víc,“ předpovídá další z návrhářů Alison Pickart. Začněte proto přemýšlet o kožených obalech nebo mosazných deskách aplikovaných na pracovní plochy a jiných kuriozních doplňcích.

Elegantní jednoduchost

„Nejlepší způsob, jak nechat jedinečné prvky vyniknout, je zachovat všechno ostatní jednoduché,“ říká Pickart dále, „pro rok 2020 bude klíčová jednoduchost,“ dodává. Ploché obložení s minimálními detaily bude pro naše nové kuchyně určující.

„Kantýny pro psy“

Ano, čtete správně. „Psí kantýny, tedy oblasti speciálně navržené pro krmení nejlepšího přítele člověka, budou trendem zaměřeným na domácí zvířata v roce 2020,“ říká Cathy Maready ze společnosti Elephant Ears Design. „Naši domácí mazlíčci sice mohou v kuchyních dělat nepořádek, ale tam se s námi potkávat a sdílejí své životy! Použijte výklenky pod kuchyňskými skříňkami pro uložení psích misek a jídla, jakož i dalších pochoutek.

Zelená je „in“

Návrháři a klienti respektují životní prostředí, které ještě před deseti lety nebylo tak významné, což znamená, že udržitelné materiály budou důležitější než kdy jindy. Očekává se, že se budou objevovat různé odstíny zelené na dřevě či kameni a jejich použití proběhne novými, netradičními a zajímavými způsoby.

Černé dřevo

Černé dřevo, které zahrnuje nanášení barevných pigmentů a zároveň umožňuje prosvítat přirozené struktuře dřeva, je dalším z trendů nového desetiletí. Vzhled nevytváří výrazný kontrast, interiéry jsou navrženy tak, aby se černé dřevo stalo přirozenou a plynulou možností úpravy kuchyně. Výhodou tohoto typu dřeva a jeho úpravy je také dlouhá životnost nábytku.

Samostatná kuchyně

V posledních letech byla oblíbená především otevřená kuchyň, která zahrnovala jak kuchyňský, tak také jídelní a obývací prostor. Designérka Tina Ramchandani však říká, že stále více klientů nechce mít kuchyni v obývacím pokoji. „Oddělení místností paradoxně dodává pocit, že máte více prostoru,“ řekla návrhářka dále. Zkrátka směřujeme zpět do doby, kdy jsou pokoje navrženy tak, aby sloužily jejich původnímu účelu, a to zejména kuchyně!

Některé z uvedených tipů snadno vložíte i do vaší stávající kuchyně. Tak proč nevyzkoušet moderní styl!

Autor: Katka Procházková
zavřít reklamu