Chcete minimalizovat náklady na bydlení, a ještě si užít spoustu zábavy? Udělejte si byt z dodávky

Pár z Londýna vyřešil otázku bydlení po svém. Žije v minibusu a cestuje po Evropě a za bydlení utrácí minimum! Hudebník Aaron Gold z Londýna a pracovnice v oblasti duševního zdraví Laura King z Leedsu spolu začali chodit už během vysokoškolských studií. Mladí lidé chtěli bydlet společně, ale protože pronájem v hlavním městě je příliš drahý, vymysleli skvělou alternativu. Nechte se inspirovat, pronájmy jsou opravdu drahá záležitost!

Láska je láska

Aaron říká, že už když spolu chodili během studií na univerzitách, bylo pro ně těžké se od sebe odloučit. Bylo frustrující, že museli žít tak daleko od sebe. Ale mohlo to být horší, takhle spolu měli každý den alespoň videohovor a každé dva týdny naskakovali na autobus, aby spolu strávili co nejvíce času. Po dvou a půl letech bydlení u svých rodičů jim bylo jasné, že chtějí žít spolu.

Rozhodnutí o koupi mikrobusu se jevilo jako perfektní řešení. Oba sdílí vášeň pro umění a cestování, a tak usoudili, že nejlepším způsobem, jak v současné době žít spolu, levně, a ještě i cestovat, je pořízení dodávky přesně to pravé. Dodávka jim umožňuje bydlet kdekoli. A když je místo omrzí, přestěhují se jinam.

Nákup domova na kolech

Když se rozhodli pro tento typ bydlení, koupili si minibus Renault Master 2009. Za vozidlo zaplatili v přepočtu 120.000 korun a sehnali jej na Facebook Market Place. Za renovaci utratili jen 39.000 korun a po šesti měsících úprav se Aaron a Laura do svého nového bydlení nastěhovali. Od té doby spolu cestovali po Evropě ve svém novém útulném a malém mobilním domě.

Zpět v Londýně

V současné době je pár zpět ve Velké Británii, aby ušetřil peníze, než se vrátí do svého domečku a vyrazit znovu na cesty. Pro někoho to může znít šíleně, ale pro někoho je to životní sen, bydlet a cestovat najednou. Trochu složité je být celou dobu v tak těsné blízkosti, a to i když toho druhého milujete, přiznává dvojice.

Jejich rodiny byly zpočátku trochu znepokojené, ale nyní sdílení nadšení svých dětí. Rodičům to nejdřív přišlo samozřejmě trochu moc divoké. Ale když viděli jejich životní styl v akci, skutečnost jim tak bláznivá a nebezpečná už nepřipadala. Teď už nemají žádné pochybnosti a přejí svým dětem, ať si procestují svět.

Jde o zajímavý a levný styl bydlení, a co víc, užijete si při něm hodně přírody a čerstvého vzduchu. Zkusíte to také? Pro začátek třeba místo pobytu na chalupě?

Autor: Karel Mareš
zavřít reklamu