Ani ložnice přeci nemusí být nudná. Přidejte jí na dramatičnosti. Máme pro vás nápady na výzdobu

Nevýrazná místnost, nudná ložnice… už vás nemusí strašit! Stylové je „obléct“ stěny dle vaší osobitosti a nálady, koneckonců vždy tuto výzdobu zase můžete změnit. Přidání dramatického ohniska do místnosti může být tak rychlé a podmanivé jako vymalování štětcem nebo použití originální tapety. Vždy zcela změní vzhled a dojem z prostoru. Pokud navíc zvolíte něco nadčasového, něco, co se snadno neokouká, jste na správné cestě. A my vám přidáme ještě pár rad a nápadů!

Hrátky s parketami

Parketovou podlahu už nemusíte mít pouze na zemi, klidně ji přesuňte na zeď! Kladení parket je úplně stejné, jako když se instalují na zem, ale můžete je upevnit kamkoli jinam, třeba právě na zeď. Parketový efekt je určitě mnohem zajímavější a odolá různým interiérovým stylům, na rozdíl od klasického dřevěného obložení, které bylo naposledy populární v 70. letech!

Malebná malba

Nástěnné výjevy a velkoformátové obrázky, na rozdíl od tapet, jsou vyrobeny speciálně tak, aby zapadaly do rohů místnosti. Takže výsledek vždy perfektně sedí. Skvělý efekt navíc pořídíte i za relativně nízkou cenu a motivů nástěnných maleb je na výběr opravdu velké množství. Od malby ve stylu geometrických obrazů á la Paul Klee až po vintage styl nebo jemný design s neutrálním barevným pozadím, který tvoří spíše doplněk interiéru než střed pozornosti.

Výlet do Skandinávie

Vyberte světlé dřevo jednoduchého skandinávského stylu. Určitě se budete cítit lépe, než se dřevem temným a náladovým. Za světlou a útulnou zeď můžete navíc skvěle schovat na zakázku vyrobené vestavěné skříně. Opět dosáhnete robustního trendu od podlahy ke zdi jako u hry s parketami. Jinou ze stěn zvýrazněte zajímavými tvary nebo přidejte drama výšce stropu, výsledný dojem bude úžasný!

Nebojte se ani tmy

Vytvořte výrazný efekt pomocí tmavé stěny. Snadno se doplňuje s jakýmkoli designem a zjemnit ji můžete natřením dalších tří stěn ve světlém odstínu, a také přidáním přírodních materiálů a barev pomocí nábytku a doplňků. Zvolíte-li na stěnu texturovanou barvu, vytvoříte efekt tapety a celek působí příjemně vzrušujícím, ale kompaktním dojmem.

Zdi můžete ozdobit solitérním obrázkem či tapetou na jedné stěně nebo dokonce pouze na její části, můžete použít dřevo nebo ne, možností je zkrátka hodně a vše závisí pouze na vašich preferencích a stávajícím vybavení interiéru. Nebojte se být jedineční a vyzkoušejte některý z uvedených nápadů!

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu