Jaké jsou hlavní interiérové trendy pro rok 2020? V první řadě uvolněte svůj styl

Styl bydlení, který zvolíte, především odráží vaši osobnost. Designéři vám mohou být nápomocní, ale ne každý volí interiér navržený designérem v přesně dané „šabloně“. Možná rádi změníte okoukané schéma místností nebo prostě jen rádi zkusíte něco nového. Zde jsou rady pro rok 2020, jak je vidí profesionálové v oboru.

Útulnost především!

Lidé stále více upouštějí od formálních a stylově přesných interiérů. Důvod je nasnadě. V mnoha takových interiérech se prostě nemůžete cítit dostatečně pohodlně a „jako doma“. Všimli si toho také designéři a trend se začal posouvat směrem k uvolněnému bydlení. V dnešní stresující době lidé stále víc vnímají svůj domov jako útočiště a lépe se cítí v interiéru, který vytváří útulný pocit zabydlenosti, byť je trochu „pomačkaný“.

Míchání stylů

Nejkrásnější interiéry vznikají právě smícháním originálních (a často velmi drahých) kousků s tím, k čemu má člověk vztah, i když může jít o věci nemoderní nebo ošoupané. Skutečné staré věci, stejně jako vintage styl dnešní doby snadno propojíte se zcela moderním nábytkem či doplňky. Autentické kousky z různých dob skvěle dotváří interiér, ve kterém se cítíte příjemně. Takový interiér, ve kterém je vám dobře a který není určen pro obdivuplný pohled vašich případných návštěvníků.

Výzva pro designéry

Designéři se budou muset ve svých invencích a představách posunout k tomu, co dnešní člověk opravdu potřebuje. Znamená to přidat více nápaditých doplňků, zajímavějších způsobů osvětlení i nábytku celkově. Design roku 2020 bude velkou výzvou, kdy i profesionálové budou muset překonat stávající vzorce a investovat svou kreativitu do toho, jak ideálně sladit staré s novým.

Bezstarostný luxus

Moderní čistý vzhled, který vévodil interiérům v posledních desetiletích, dává prostor novému trendu, který je mezi specialisty na design nazýván „bezstarostný luxus“. Nejdůležitějším aspektem stylu se stal individualismus. Lidé tvořící vzhled svých místností jsou bombardováni nejrůznějšími fotkami a návrhy, z nichž nakonec vyberou jednotlivé prvky, které je nejvíce zaujmou. Návrhů interiérů je příliš mnoho, je těžké se v nich orientovat, a přitom si zachovat jedinečnost a osobitost.

Krása na zakázku

Roste též zájem o vynikající řemeslné zpracování, kdy je důležitá především kvalita a materiál. Podle Andrey Magno, ředitelky marketingu barev a vývoje ve společnosti Benjamin Moore, se spotřebitelé dneška více zajímají o příběh toho, co si přinášejí domů. Naučili se věnovat pozornost kvalitě před kvantitou a vytvářet své osobité interiéry.

A pokud do svého bytu ještě přidáte teplé dřevo, textury a uklidňující barvy, zaručeně se tam budete cítit jako doma!

Autor: Katka Procházková
zavřít reklamu