Chcete originálně zařídit vaši chatu? Přinášíme vám několik jedinečných a neotřelých tipů

V okamžiku, kdy se nastěhujete do nové chaty, vás určitě jako první napadne, že budete muset kompletně přeorganizovat celý interiér. Každý má pochopitelně jiné potřeby, od čehož se bude odvíjet i výzdoba. Mnozí obyvatelé se ale vyzdobení a zařízení chaty obávají, na druhou stranu se nemáte čeho bát. Jak tedy na výzdobu vaší nové nemovitosti?

Podkrovní ložnice

Drtivá většina chat a chalup má v podkroví zřízenou pouze malou místnost, která se ale velice dobře hodí pro zařízení útulné ložnice. Takového prostoru se nemusíte vůbec obávat. Šikmé zdi jsou skvělým nápadem, protože to dodává místnosti další neobvyklý rozměr. Aniž byste opticky zmenšili prostor, můžete využít zkosené stěny pro plakáty nebo hezké tapety. Například s motivem hvězd, pod kterými se vám bude hezky usínat.

Bílý obývací pokoj

Anketa: Trávíte léta na chatě?
Celkem hlasů: 1877

Možná byste si mohli říkat, že bílý nábytek není zrovna ideálním zařízením na chatu. Jste ovšem na velkém omylu, protože právě tato barva dokáže celý prostor udělat o mnoho útulnějším. Dejte si ovšem pozor na materiál, ze kterého je nábytek vyroben. Vždy je lepší zvolit kvalitní dřevěný nábytek než kovový. Dřevo je na omak teplé, a navíc bude z prostoru pohlcovat škodlivé mikroorganismy.

Malý pracovní koutek

Jestliže jste si chatu koupili právě kvůli pracovnímu klidu, měli byste si v ní samozřejmě zařídit i malý pracovní koutek. Nemusí se jednat o kdovíjak velkou místnost, bohatě vám bude stačit útulný koutek někde v rohu místnosti. Důležité je, aby se se ve svém pracovním prostoru cítili dobře a měli dostatek nápadů. Pokud máte možnost dopřát si výhled na otevřenou krajinu, určitě tak učiňte. Příroda vám dodá nejenom klid, ale i tolik potřebnou inspiraci.

Zařízení chaty už se nemusíte bát. Dejte na své nápady a celou budovu si zařiďte tak, abyste se v ní cítili co nejvíce komfortně. Uvidíte, že vás tato činnost bude bavit.

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu