Jak se letos prodávaly na Valentýna květiny aneb jsou stále v kurzu nebo muži kupují jiné dárky?

Den svatého Valentýna je každoročně velice výnosným pro všechna květinářství a zahradní centra. Je to vítané zpestření nudného repertoáru, protože přes studenou zimu a pomalý rozjezd jara toho zahrádkářství příliš mnoho nabídnout nemohou. Zejména menší společnosti jsou tak často závislé na výši tržeb právě ze 14. února. Pojďme se společně podívat, jak byly květiny populární v letošním roce.

Jak si vedl letošní Valentýn oproti loňskému roku?

Prakticky všichni majitelé malých květinářství vykazovali v letošním roce vyšší tržby, než tomu bylo ve stejném období roku loňského. Někteří dokonce uvádějí nárůst až o 20 procent, což je rozhodně dost výrazný progres. Prakticky nezáleželo na tom, jaký druh květin si obchodníci do výlohy daly, protože se všechny prodávaly velice dobře. Nejvíce na odbyt však šly řezané hortenzie a růže.

Jak zvýšit prodej květin?

Anketa: Kupujete své dražší polovičce květiny?
Celkem hlasů: 726

Musíme si narovinu přiznat, že květiny nejsou v dnešní době příliš v kurzu. Mladí muži je nekupují prakticky vůbec, ovšem prodejní čísla naznačují něco jiného. Proto se malá zahrádkářství snaží přijít i s lákavými nabídkami v podobě soutěží nebo společnými projekty například s rádii. Jejich výnos jde často na dobročinné účely, čímž si zahrádkářství nejenom zajistí tolik potřebnou popularitu, ale ještě udělají něco pro lidi či zvířata, která opravdu potřebují pomoc.

Proč vlastně květiny koupit?

Někteří z vás si asi budou říkat, proč by měli květiny vlastně kupovat. Již od nepaměti je však květina symbolem náklonnosti a vyznáním lásky. Jakmile máte ve svém okolí nějakou slečnu, které byste chtěli vyznat své city, není snadnějšího způsobu než jí koupit květinu. Ač jsou dnes kytice na ústupu před čokoládami a dalšími hmotnými dárky, pár květů si zaslouží každá žena. Uvidíte, že ji touto maličkostí uděláte obrovskou radost.

A co vy, kupujete na Valentýn kytici růži nebo se svou partnerkou tento svátek neslavíte?

Autor: Lenka Svobodová
zavřít reklamu