foto: Pexels | ilustrační fotografie
článek: Začátek podzimu: Poradíme vám, jak na sušení ovoce
Podzim s sebou přináší také období, kdy dozrávají jablka, chodíme na houby, trháme švestky – zkrátka doba přímo ideální na to, abychom své zásoby nasušili. Sušení je totiž způsobem, jak můžete zachovat vitamíny ve všem, co máte rádi, na zimu.
Sušení ovoce, hub či zeleniny je zde s námi už dlouhá léta. Zatímco v současnosti má většina z nás doma k dispozici vlastní sušičku na ovoce a zeleninu (a zbytek používá třeba troubu), dříve existovaly dokonce obecní sušárny, kde si každý nasušil to, co potřeboval. Vše, co zpracujete tímto způsobem, vám vydrží bez problémů i několik dlouhých měsíců – navíc vitamíny, minerály a vláknina v nich zůstanou zachovány.