Jak snadno a rychle vyčistit mikrovlnku? Nenechte si nečistoty padat do talíře

Uvnitř mikrovlnné trouby panuje ideální prostředí k vytvoření škodlivých nečistot, které by se mohly při ohřevu dostat do vašeho jídla. Pokud při ohřívání něco vyteče nebo vystříkne, určitě byste měli tyto nečistoty otřít ještě začerstva.

Necháte-li skvrny a zbytky jídla zaschnout, tak vám garantujeme, že se budete s jejich odstraněním trápit několik desítek minut. Pojďme se společně podívat na způsob, jakým vaši mikrovlnku vyčistíte velice snadno a hlavně rychle.

Slyšeli jste někdy o parním čištění s octem?

Čištění parou je jedním z nejlepších způsobů, jak se uvnitř mikrovlnky zbavit usazených nečistot a zbytků jídla. Pro vytvoření směsi budete potřebovat bílý ocet, vodu, skleněnou nádobu, dřevěnou lžíci a hadřík z mikrovlákna. Za pomoci těchto pomůcek si dokážete poradit prakticky se vším, co uvnitř používané mikrovlnky naleznete.

Jak postupovat?

Jeden šálek bílého octa nalijte do skleněné nádoby nebo odměrky společně s jedním šálkem vody. Nádobu umístěte dovnitř mikrovlnky, ale nezapomeňte do skleněné nádoby dát zmíněnou dřevěnou lžičku nebo špachtli. Díky tomu by se směs neměla přehřát a nemělo by dojít k explozi nebo vyprsknutí, což je samozřejmě velice nežádoucí. Dřevěná špachtle je snadnou prevencí, která je dostupná a zároveň velice jednoduchá.

Jak dlouho nechat směs uvnitř?

Posledním krokem je zapnutí mikrovlnné trouby. Nastavte na ní čas 5 až 10 minut v závislosti na tom, jak je váš spotřebič výkonný. Po vypršení časového limitu nádoby s čisticí směsí pomalu vyndejte, ale nezapomeňte na použití rukavic. Skleněná nádoba bude určitě velice horká. Pak už stačí vzít hadřík z mikrovláken a pečlivě otřít vnitřek mikrovlnné trouby. Pára z octa a vody uvolnila všechny usazené nečistoty, takže byste je za pomoci hadříku měli snadno setřít.

Svou mikrovlnnou troubu čistěte pravidelně. Ušetříte si tím čas a úsilí, protože nakonec nebudete mít s jejím čištěním tolik starostí. Za pomoci páry z vinného octa a vody to však bude hračku.

Autor: Lenka Svobodová
zavřít reklamu