Muž vytvořit jídelní kout pro svoji rodinu a přátele – rychle a levně

Nezáleží na tom, kolik máme doma prostoru. Vždycky se najdou chvíle, kdy by se nám hodilo mít ho víc – třeba kvůli oslavám. Stejně tomu bylo i v rodině muže, který se zasloužil o realizaci, na kterou se dnes podíváme. Proměnil totiž místo, kde se mohlo usadit 6 osob v místo, kde se jich vejde hned 12.

Kulatý stůl se do prostoru nehodil

Protože milujeme články o proměnách stejně jako vy, i dnes jsme si pro vás připravili jednu inspiraci, která stojí za to. V kuchyni muže, který se zasloužil o tuto proměnu, byl v jídelním koutě kulatý stůl pro šest osob. Pro někoho ideální velikost, pro něj a jeho rodinu však ne. I proto se rozhodl vytvořit takové místo, kam se vleze hned 12 stolovníků. Jak si můžete všimnout, v prostoru kolem židlí a v rozích je spousta nevyužitého prostoru. Kolem stolu bylo pouhých 6 židlí, což je ideální množství na rodinnou večeři, ale ne na pořádnou zábavu s širší rodinou či přáteli.

autor: imgur/MidnightXII

Konstrukce musela být opravdu pevná

Ze všeho nejdřív muž vytvořil konstrukci pro vytvoření lavice, na které bude moct spolu se svojí rodinou posedět. Na stěnu připevnil prkno sloužící jako podpěra pro další část konstrukce (ta, na níž se bude „sedět“), ta je také podepřena – a to vertikálně i vodorovně, aby se zabránilo jakémukoliv poškození sedadla v budoucnosti. V místě, kde se nachází kuchyňská linka, nebylo možné připevnit podpěru jako u stěny, proto muž vytvořil podpěry ve tvaru čtverce tak, aby vydržely váhu všech hostů. Tyto podpěry byly připevněny k podlaze a přišroubované do tenké stěny kuchyňské linky všude tam, kde to bylo možné.

Čtěte také: Svobodná maminka upravila zahradu k dokonalosti téměř zadarmo

Preciznost při práci byla základním předpokladem pro úspěch

Další na řadě byla konstrukce sedadla u lavice, na ni byla použitá překližka. V případě, že byste se pouštěli do podobného projektu, můžete prostor pod sedadly využít jako úložný – jen je třeba konstrukci uzavřít a přidat panty. Na sedadlo byl položen kvalitní a dražší molitan, který svým hostům zajistí pohodlí při sezení. Tkanina, která byla použita na čalounění, byla zvolena tak, aby byla odolná. Na překližku bylo třeba položit molitan, na něj čalounění, které se zahnulo tak, aby sahalo zespod překližky, vše se připevnilo sponami – je třeba ujistit se, že jste použili dostatek spon, abyste vše nemuseli časem předělávat.

autor: imgur/MidnightXII
autor: imgur/MidnightXII

Nakonec se vše sladilo se zbytkem interiéru

Jako další se muž rozhodl uzavřít prostor pod lavicí, kde pro lepší efekt použil také lištu v bílé barvě u podlahy, ale i pod sedákem. K dosažení sjednoceného efektu muž celou konstrukci natřel bílou barvou, jíž si můžeme všimnout například na oknech, ale i lištách u stěny či na kuchyni. Poté už stačilo umístit dostatečně velký jídelní stůl, přidat spoustu polštářků (o což se postarala manželka) a bylo hotovo. Někdy není třeba utrácet tisíce za to, abychom mohli bydlet hezky.

autor: imgur/MidnightXII
autor: imgur/MidnightXII
Autor: Nikola Zatloukalová
ZAVŘÍT