Dům v elegantním stylu byl zařízen s citem pro detail

Jak se dá ze starého obydlí vykouzlit moderní bydlení, ve kterém se snoubí elegance zašlých časů s nejnovějšími prvky dnešní doby? Zveme vás do elegantního domu o velikosti 500 m2, jehož majitelům se transformace povedla na jedničku s hvězdičkou!

Jak sami říkají, chtěli bydlení, ve kterém by se zobrazovala jejich životní filozofie. Intimní prostory, které i běžným denním aktivitám dodají nádech spirituálna. To vše doplněno a moderní technologie – od nejnovějšího typu osvětlení, přes speciální audiovizuální místnosti, až po prvky chytré domácnosti.

Račte vstoupit!

Od vchodových dveří procházíme krátkou chodbou rovnou do velkého obýváku, jemuž dominuje elegantní komoda z bytelného dřeva stojící přímo vprostřed u protější tmavě zelené stěny. Tmavší odstíny krásně vyvažuje bílý strop s ozdobnými okraji a velké světlé plátno nad komodou.

Pro chvíle odpočinku se nabízí pohodlná šedivá pohovka s mnoha polštáři a nižším konferenčním stolkem s ozdobnými nohami. Interiér doplňuje ratanová židle a moderní LCD televize, která kupodivu ve starobyle vybaveném pokoji nepůsobí nijak rušivě.

Čtěte také: Modrá je dobrá aneb 5 důvodů, proč by měla mít modrá místo i ve vašem interiéru

Moderními prvky tvůrci opravdu nešetřili. Jakmile se majitelům zachce, může se obývací pokoj proměnit v domácí kino s velkoplošným plátnem.

Roh obývacího pokoje pak obývá moderní železný stoleček na knihy na jedné noze. Na čtení si můžete posvítit dvěma lampami – stolní i podlahovou.

Budiž světlo

Kroky nás vedou do prostorné jídelny. Světlo je zde zajištěno třemi velkými francouzskými okny, jejichž styl byl aplikován i na prosklené dveře. Samotný jídelní stůl se pyšní svou délkou, hodovat u něj může až sedm osob najednou, a to na designových židlích z lehkého dřeva. Teplo zajišťuje topení v historickém stylu.

Kontrast oproti staromódní jídelně zařídí moderní kuchyně s ostrůvkem černé barvy, designovými spotřebiči a autentickými obrazy na stěnách.

Kulturní povyražení

Aby nebylo málo odpočinkových zón, dostáváme se do místnosti, jež by se dala s klidem v duši nazvat jako salónek. Spatříme zde velké nástěnné zrcadlo v bílém rámu, které se opírá o římsu mramorového krbu, jehož eleganci lze jen stěží vyjádřit slovy.

Uprostřed místnosti se nachází široký konferenční stolek, ne nepodobný tomu v obývacím pokoji, ke kterému však schází jakékoliv křeslo či pohovka. U protější stěny však můžeme obdivovat výrazný prvek světlého interiéru – tmavé pianino Petrof, jenž jen vybízí k poslechu libých tónů.

Nepřehlédněte: Dřevo v interiéru působí v tomto domě vkusně a útulně

Čelu pak vévodí prostá, avšak elegantní knihovna s mnoha exempláři. Nechybí zde ani jednoduché designové prvky v podobě svíček, které zajišťují osvětlení společně s lustrem a několika stojacími lampami.

Prostá ložnice

Konečně vcházíme i do minimalisticky zařízené ložnice, kterou spojují hned troje dveře se zbývajícími místnostmi domu. Mezi nimi najdeme bytelnou historickou skříň, která interiéru dodává punc velkoleposti. Pod skromným průčelím pak projdeme k minimalistické posteli. Nad ní visí moderní grafika. U protější stěny pak najdeme podlouhlou komodu z dřevěných příček, kterou zdobí nejen větší lampa, ale i dvě ozdobné vázy a moderní bílá grafika. Celkově působí ložnice romantickým dojmem, jenž vytváří především malé detaily ve výzdobě jako například  dvě železné plastiky na skříni nebo svítící drátěná koule na podlaze.

null

null

V tomto domě si designéři na poměrně malé ploše 500 m2, jež odpovídá spíše bungalovu, vyhráli se světelnými prvky, kterými propojili eleganci let minulých s funkčními prvky dneška. Jen se nastěhovat!

Zdroje: theroom-studio.com

Autor: Nikola Zatloukalová
zavřít reklamu