Tapety dosáhly největší popularity v 60. až 90. letech minulého století. Nové století je tady i s tapetami. Tapety jsou znovu in

S odvážnou řadou aktualizací je tu slavný návrat tištěných tapet. Návrháři, designéři a dekoratéři vymýšlejí nové, jedinečné i zábavné vzory, které v loňském roce nemohly ujít pozornosti. Inspirativní aktualizace tapet vnáší život a skvělý design do jakéhokoli prostoru, od komerčních až po obytné. Ve světě tapet se zkrátka v současné době děje široká škála věcí, které vás určitě inspirují. Přinášíme vám pohled na ty nejtypičtější nápady na tapety pro rok 2019 a dále.

Ptačí vzory

Přidejte hravost do jakékoli místnosti vaší domácnosti s odvážnými ptáky vytištěnými na tapetě! Designéři interiérů mají ve zvláštní oblibě kultovního a velmi často používaného plameňáka Salamndre i různé jiné ptačí potisky. Jsou skvělé také pro přidání hloubky do malých prostor či pokojů, jako jsou pracovny, chodby a vchody.

Geometrické vzory

Geometrické pojetí vrací ducha doby Art-Deco s grafickým a symetrickým potiskem stěn, který určitě nikdy nevyjde z módy a vašemu domovu dodá pocit každodenního kouzla. Chcete-li dosáhnout správného vzhledu a udržet ho nadčasový, vsaďte na klasické barvy, které nikdy nebudou unavovat, ačkoli trendy přicházejí a odcházejí.

Tváře osobností

Další hravý a ikonický tisk používá tváře slavných osobností, které oživí i ty nejjednodušší prostory. Díky vtipnému a odvážnému tisku budou tyto tapety určitě vyvolávat konverzace a kontroverze, ale též vytvářet spoustu každodenní radosti.

Silné pruhy

Vydejte se cestou výrazných pruhů, které jsou dalším nadčasovým prvkem. Silné pruhy jsou nejlepší v neutrálních barvách, nebo naopak v barvách výrazných, které vytvoří ostrý kontrast. Pruhy jsou také skvělou designérskou volbou pro to, aby malý prostor vypadal větší, než ve skutečnosti je. Pruhované tapety se navíc dobře hodí ke všem druhům vybavení, a téměř ke každému stylu interiéru.

Batika

Batikované koberce, povlečení a tapety se v posledních několika letech vyvíjejí díky tlumeným tiskům, grafické symetrii a malým vzorům. Nejnovějším trendem je bohatá, ale jemná směs různých batikovaných vzorů a tisků, které vytvářejí moderní vrstvený vzhled. Batikované ložnice jsou skvělým způsobem, jak vytvořit uklidňující oázu, která je navíc bohatá na jemnou směsici vzorů a barev.

Asijská inspirace

Může být překvapivé vidět asijské styly na moderních tapetách, protože nebyly populární od počátku 90. let 20. století. Vždy ale existuje výjimka, zejména když tradiční styly získají skvělé aktualizace. A právě to se stalo u Asií inspirovaných potisků, které dnes z vašeho domova udělají jedinečný, moderní, a zároveň retro interiér.

Je těžké vybrat přesně tu správnou tapetu v současném nepřeberném množství tapet, jejich vzorů a textur. Ale když se to podaří, vznikne vám úchvatný a neopakovatelný vzhled interiéru!

Autor: Bára Králová
zavřít reklamu