Nevzhledný dvorek se stal tropickou oázou za pouhých 1000 dolarů

Co se obytných prostor týče, nestačí, aby byly pouze funkční. Pokud v nich máme trávit svůj volný čas, měly by být také pohodlné, útulné a hezké na pohled. A to samé platí i o venkovních prostorách. Stejného názoru by, také muž, který je hlavním aktérem dnešní proměny. Proměnil svůj nevzhledný dvorek v míst, kde je radost trávit čas.

Nevzhledný dvorek si zasluhoval větší péči

Původní nevzhledný dvorek se skládat z prostoru, kde byla malá terasa, modré lavice, ohniště, nenatřený plot a pruh trávníku, který víc než jako trávník vypadal jako kus plevele. Prostor byl použitelný a funkční, ale rozhodně zde nebylo nijak zvlášť příjemné trávit zde svůj volný čas. Dvůr sloužil jako sklad nejrůznějších věcí – a to bylo všechno.

Čtěte také: Krásná zahrada po celý rok aneb na jaké rostliny byste neměli zapomenout

Nevzhledný dvorek byl proměněn v tropickou oázu

Dalším prvkem, který hyzdil tento už jinak nevzhledný dvorek, byly telefonní dráty, které vedly směrem z ulice do domu. Muž se zde cítil nepříjemně a měl pocit, jako by byl zaháněn do svého domu. Netrávil zde svůj volný čas ani ve chvílích, kdy venku svítilo slunce. Jednoho dne procházel svůj účet na Instagramu – kde se také motivoval k tomu, aby svůj dvorek proměnil. A to kompletně.

Práce trvaly dva a půl týdne

Celková renovace tohoto dvorku mužovi trvala asi dva a půl týdně s tím, že se na této cestě setkal i s několika překážkami. Jednou z nich bylo počasí, které renovaci příliš nepřálo. Muži nezbývalo nic jiného než pravidelné sledování meteorologické aplikace, která mu dala najevo, co a kdy může na dvorku udělat.

Ze všeho nejdříve muž začal vyplňovat většinu dvora ozdobným štěrkem, kde také postavil pergolu s příjemným a pohodlným posezením. Se stavbou mu občas pomáhal jeden z jeho přátel, ale také jeho vlastní otec. Při stavbě pergoly muž udělal jednu menší chybu, kvůli které musel stavbě obětovat ještě o něco víc financí, ale i svého času. My si však myslíme, že celá proměna stojí za to.

Nepřehlédněte: Jak odstranit zápach z myčky?

Prostor působí velmi příjemně

Ve chvíli, kdy byla pergola úspěšně postavena, zavěsil muž do prostoru závěsné lavice, ale také prostor pro vskutku elegantní a neobvyklé ohniště. Pohovky jsou natolik hluboké, že se zde mohou hosté za teplých letních večerů bez problémů vyspat. Kromě závěsných pohovek jsou však na terase u vstupu do domu přidány i další, obyčejné, lavice. Ty však svým designem ladí k těm závěsným.

Aby celý prostor působil mnohem příjemněji, přidal muž na jednu stranu plotu také obložení, které vypadá jako trávník. Tímto způsobem si nezajistil jen soukromí od svých případných sousedů, ale také krásnou součást už i tak příjemného venkovního posezení. O dostatek světla se zde stará spousta žárovek, které jsou volně propleteny vrchní částí pergoly. Jako elegantní doplněk zde pak slouží také stylový květináč se zelení, ale také minimalistické stolky ve zlaté barvě, kde si mohou hosté i s majitelem odložit svoje drinky.

Zdroj: newsbreak.com| zdroj foto: designbuildbyasa (Jerome Hyde)

Autor: Nikola Zatloukalová
ZAVŘÍT